En dag i jernalderen
Faglighed - dannelse - inklusion - flow. Når vi besøger jernaldergården i Heltborg, så kommer alle sanser og hele kroppen i brug! Formålet med et besøg er, at eleverne kommer hjem med en større grad af historisk empati, altså forståelse for og viden om, hvordan livet for en jævnaldrende for 2000 år siden har kunnet være. Det historiske værksted i jernaldergården ved Heltborg Museum bruges af mange skoleklasser. Eleverne hjælper til på gården og bliver beskæftiget med madlavning, smedearbejde, håndværk og bueskydning.
Vorupør Museum: Barn i fiskerlejet
I et forløb på det gamle bådeværft i Nr. Vorupør arbejder vi med håndværk og arbejdsgange, der relaterer til livet som barn ved kysten.
21. Bush craft & lejrliv
Naturen er sund og et lærende miljø, og skoven ligger inde med mange oplevelser, hvor der kan laves og læres mange håndværksmæssige- og naturfærdigheder, samt social dynamik.
02. Snak og æd
Jagt har altid været en del af menneskets natur for at få mad og andre ressourcer. Vi snakker om det dyr vi skal spise, jagten, drabet og etiske overvejelser omkring jagten, måske prøver vi nogle jagtfærdigheder af. Vi snakker om dyrets biologi, hvor lever det, hvad spiser det og fødekæder generelt.
Dyret vi har ”jagtet” skal vi finde kødet på og når det er sikret, så skal vi prøve at disikere dyret, vi skal kigge på indvolde og prøve at finde fasanens tænder osv.
Verdensmål i øjenhøjde
Der er 6 år til at FN’s 17 verdensmål skal være opfyldt.
Vi tager temperaturen på, hvor langt vi er kommet i mål, sammen med dine elever. To af MUNDUs dygtige formidlere kommer med et engagerende oplæg krydret med film, quiz og aktuelle cases, og vi bringer dine elever på banen, så de selv kan gøre sig refleksioner om, hvordan de kan tage del i løsningen.
Vi kan nemlig alle sammen være med til at gøre Verdensmålenes visioner til virkelighed.
Verdensmål i øjenhøjde inddrager fællesmål fra samfundsfag, geografi og giver et indspark til den almene dannelse.
Det er OS der laver MAD
Under titlen: ’Det er OS der laver MAD’, retter dette tilbud sig mod elever på alle trin i grundskolen. Dagen indledes med et gårdbesøg hos en lokal producent (fx. æg, grøntsager, bær, økologiske grise, mælkeproduktion eller andre) som viser rundt og fortæller om produktionen, på et niveau som svarer til børnenes alderstrin og spørgsmål undervejs. Børnene er med til at indsamle råvarer/høste fra gårdens egen produktion, og disse råvarer tager de efter endt besøg med hjem i skolekøkkenet. I skolekøkkenet laver børnene sammen med lærer og tovholder mad af dagens høst.
Globale gæstelærere
Få en gæstelærer fra Afrika, Asien, Mellemøsten eller Sydamerika på besøg på skolen. Du kan få en historiefortæller fra Iran eller Guinea, en danser fra Senegal eller Venezuela, en musiker fra Trinidad eller Ghana. Eller måske har du brug for én, som kan fortælle om vietnamesisk nytår, om vedvarende energi i Nepal eller om hvordan det er at flygte fra Afghanistan til Danmark?